Hoe snel groeien paddenstoelen en wat beïnvloedt de groeisnelheid?

Anonim

Liefhebbers van 'rustige jacht' willen waarschijnlijk graag weten hoe snel de paddo's groeien. In welk weer versnellen ze en wanneer ze volledig bevriezen? Het bleek dat er een directe relatie is tussen weersomstandigheden en groeipercentages. Daarnaast zijn er veel factoren die ook de ontwikkeling van mycelium en de verschijning van vruchtlichamen beïnvloeden.

Image

Fruitlichamen worden gevormde schimmel genoemd die uit het mycelium groeit. Het mycelium is op zijn beurt een verwevenheid van dunne witte draden. Alles bevindt zich ondergronds in een vruchtbare bodemlaag en verborgen voor menselijke ogen. Het hangt af van de omstandigheden waarin het mycelium zich ontwikkelt, hoe snel de paddestoelen groeien.

Groeisnelheid in verschillende soorten

Als de luchttemperatuur gedurende 10-14 dagen niet onder het merk van 18-20 graden daalt en zware regenval is verstreken, kunt u op de oogst van paddestoelen rekenen. Hoe hoger de luchtvochtigheid van de grond en de lucht, hoe intensiever het mycelium zich voedt en zich ontwikkelt. Als gevolg hiervan verschijnen er nieuwe fruitlichamen op het aardoppervlak. Meestal groeien ze in "lagen", dat wil zeggen, er is een volgorde van vruchtvorming in verschillende soorten. De snelstgroeiende tubulaire paddenstoelen: esp, boletus en boletus. In principe hebben ze 2-3 dagen nodig om een ​​middelgroot formaat te bereiken. Dezelfde hoeveelheid tijd is nodig voor lamellaire: russules, champignons en paddenstoelen.

Image

Hoe snel groeien witte champignons?

De meest nobele en begeerlijke wezens ontwikkelen zich veel langzamer. Witte paddestoel - de eigenaar van een zeer dikke en dikke benen. Het is van de stengel dat alle champignons beginnen te groeien, dus blanken hebben meer tijd nodig dan dezelfde boletuspaddestoelen. Maar het volwassen vruchtlichaam van de boletus loopt aanzienlijk voor op andere soorten in massa en in grootte. Maar een plotselinge bevriezing of langdurig gebrek aan vocht kan invloed hebben op hoe snel de paddestoelen groeien. In optimale omstandigheden, in de warmte en voldoende vocht in de bossen groeien hele hordes eetbare paddenstoelen.

Waarom is het bos "leeg"?

Het zou warm lijken, de regen hield op en het bos is leeg, zelfs de paddestoelaroma wordt niet gevoeld … De reden ligt in het bos zelf. Het is erg moeilijk om eetbare paddenstoelen te vinden in jonge coniferen. Mycelium ligt op grote diepte en voedt zich met stoffen die worden afgescheiden door de wortels van bomen. Hoe ouder de boom, hoe sterker en langer zijn wortels. Bovendien, in de oude bossen een dikke laag vruchtbaar beddengoed. Dit is een belangrijke factor die van invloed is op hoe snel de paddestoelen groeien.

Image

Seizoensgebondenheid van verschillende typen

Er zijn veel tekenen die kunnen zeggen of het tijd is om naar het bos te gaan. Als bijvoorbeeld dennen en sparren bloeiden, is het tijd voor olie, russules en boletus. Bladval champignons zijn honing-champignons en cantharellen. Ze groeien het allerlaatste. De meest mysterieuze van hen zijn cantharellen. Ze zijn te vinden op het hoogtepunt van de zomer en vlak onder de sneeuw eind oktober.

Hoe snel groeien cantharelpaddestoelen?

Ze groeien met het uiterlijk van de eerste gele bladeren. Kenmerken van het mycelium zijn zodanig dat het lange tijd aan kracht wint, en een goed ontwikkelde plant begint actief zijn vruchten af ​​te werpen in de richting van de herfst. Daarom is de piek van de groei vaak in september met zijn lage temperaturen en vorst. Daarom wordt aangenomen dat cantharellen heel langzaam groeien. In feite verschilt hun groei niet van andere soorten, maar een aanzienlijke vertraging wordt waargenomen als gevolg van lage herfsttemperaturen.

Interessante artikelen

Bandar tertutup Ozersk: penduduk, fakta menarik

Pendapatan moneter per kapita penduduk - ciri, pengiraan dan dinamik

Lelaki berbulu: apa yang menarik tentang mereka? Bagaimana untuk merawat tumbuh-tumbuhan pada badan lelaki dan wanita

Kastil di udara, atau awan apa